Снимки БТВ Колко трудно е било на половин сириец да се

...
Снимки БТВ Колко трудно е било на половин сириец да се
Коментари Харесай

27 години влюбени: Мадлен и Нидал Алгафари

Снимки БТВ 

Колко мъчно е било на половин сириец да се ожени не просто за българка, а за врачанка?

Колко мъчно е било на половин сириец да се ожени не просто за българка, а за врачанка? И по какъв начин се поддържа пламъка в една връзка след 26 години брак и общо 27 години дружно? На тези въпроси дават отговор Мадлен и Нидал Алгафари в рубриката „ Менделсон ” в „ Тази неделя ” по bTV.

Една от първите им случки е обвързвана с предаването „ Ку-ку ”, където Мадлен е била кореспондентка, а Нидал – режисьор. Някакво изявление трябваше да вземем от Васил Найденов и в някакъв мраз я оставихме да чака, спомня си той.



„ Само че нас ни се отваря парашутът, президентът на страната споделя, че ще ни даде някво изявление, и ние тичаме при президента. Какво ме интересува Васко Кеца или някаква наша кореспондентка? И тя чакала, чакала, намръзнала се едно доста хубаво в резултат на което отиде някъде да ни псува и да ни ругае. Оказва се,че тя отива дружно с една тайфа от тези редактори, като работеха към този момент в „ Ку-ку ” в едно заведение и по чиста случайност на прилежащата маса седят мои близки, които са я чули по какъв начин ме е попръжвала ”, сподели още Нидал.

„ Казах, че ще му счупя главата, дето настинах на студа ”, добави Мадлен.



След това Нидал стартира да я кани да ѝ готви, тъй като „ тя знаеше единствено един фасул да прави, и то почти ”. „ Ама аз готвих и я прикотках да я впечатлявам. И с един неповторим сладкиш от Сирия, доста рядко може да се откри в България някой да го направи, тя обаче го ядеше с такова омерзение, тъй като е доста захарен ”, съобщи Нидал.
„ Килограм захар се поставя и се сиропира на всичкото от горната страна. И аз, с цел да преглътна една лъжица с 3 лъжици кисело мляко по едно и също време ”, обясни Мадлен.

Предложението за брак пристигнало някак апропо, до момента в който двамата пишели сюжет в гарсониерата на Нидал. „ Между две фрази на сюжета Нидал ми обясняваше: „ Ей това там е на Велко Кънев терасата, да знаеш, насреща в другия блок в „ Стрелбище ”. Сега ще видиш по какъв начин ще слезе да си вземе едни буркани от терасата ”. И в това време споделя: „ Абе ти що не останеш тук да живееш при мене и да се оженим? ”. И аз споделям: „ Добре ” и продължаваме идващото изречение отново за Велко Кънев и за сюжета. Беше ей по този начин апропо ”, описа Мадлен. 

„ Дядо ми, миличкият, като му споделих, че ще се бракосъчетавам и че той се споделя Нидал Алгафари, дядо ми единствено рече: „ Бел ли е? ” и това му беше реакцията. После споделям: „ Ама в действителност майка му е от Червен бряг ” и той: „ Аа, добре, наше момче е ”, продължи тя.  Двамата се женят на 10 ноември, а септември идната година се появява щерка им, а синът им – 2 години и 4 месеца по-късно.

След толкоз години дружно и двамата признават, че към момента са влюбени един в различен и се обръщат един към различен с „ миличко ” даже и когато се „ дрънкат ” за нещо. „ 27 години ми е влюбено ”, безапелационен е Нидал.

„ Като тръгнахме да се женим, баба ни извика и сподели: „ Еднъжка ти ще отстъпаш, еднъжка ти ще отстъпаш ”. Мисля, че това го вършим. Аз правя отстъпка, той отстъпва. А на дядо ми съвета беше: Всичко правете, обаче с внимание. Мисля си, че аз мисля за него, той мисли за мен ”, показа Мадлен.  

„ От всички хора, с които съм общувал, откогато съм се родил до момента, тя е индивидът, който съм намерил, че е най-жена. Женствена, добър човек, това съм намерил в нея. И това е най-голямата загадка – да можеш да намериш подобен човек. След като намериш подобен човек, да не си въобразяваш, че той е цвете, което можеш да откъснеш и да си го туриш на ревера, а би трябвало да го поливаш. Една жена откакто си съумял да я свалиш, това не значи, че край –  тя е твоя благосъстоятелност. Всеки Божи ден аз би трябвало да се потвърждавам пред нея, че аз съм заслужил да бъда на това място и да съм индивидът до нея. Защото ще се появи сигурно някой, който ще е по-сладкодумен от мен, ще свири на китара, ще направи сантиментално предложение. Ако е минал интервал от време, в който ние сме влезнали в една рутина и аз съм решил, че тя е извоювана и е даденост – най-вероятно ще я изгубя. Смятам, че това е тайната на един мъж към която и да е жена, освен към Мадлен ”, разкри Нидал.
 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР